Our expert opinion on cloud.

Weolcan op de Microsoft Tech Summit in Amsterdam 2018

Geschreven door Dirk Straat op 9-apr-2018 10:56:38

 

Natuurlijk was ook Weolcan vertegenwoordigd bij de Tech Summit in de RAI op 28 en 29 maart om “up to speed” te blijven met de laatste ontwikkelingen in de Microsoft Azure Cloud en Microsoft Office 365. Maar natuurlijk ook om wat oude bekenden tegen te komen.

Lees verder

Onderwerpen: Hybrid Cloud, Microsoft Azure

Hybrid cloud - hoe te bouwen en te gebruiken

Geschreven door Bart M. Veldhuis op 14-mei-2016 14:56:00

Inspelen op de (continue) veranderende IT behoefte van een organisatie; dat is een door ons veel gehoord argument waarom organisaties gebruik maken van een hybrid cloud. In dit artikel geven we aan wat een hybrid cloud precies is, welke business case erachter ligt en welke use cases een hybrid cloud kent. In een volgend artikel gaan we in op het bouwproces van een hybrid cloud.

Lees verder

Onderwerpen: Hybrid Cloud

Multi-cloud log analyse in 5 minuten

Geschreven door Marcel Eizenga op 3-mei-2016 11:48:08

Je wilt volledige inzage in alles wat er gebeurt binnen je infrastructuur. Die infrastructuur staat (gedeeltelijk) in de cloud en wellicht worden er een of meerdere clouds gebruikt. In dat geval is er sprake van multi-cloud. Naast de uitdagingen die multi-cloud met zich mee brengt genereert de infrastructuur data, heel veel data. Die data wil je vastleggen (loggen) en analyseren. Hiervoor gebruik je een tool omdat die verbanden legt tussen data en inzichten geeft die je zelf niet zou ontdekken.

Stel dat je voor een proof of concept of je eerste cloud project een log analyse tool nodig hebt, dan wil je een tool gebruiken die binnen no-time is opgezet en weinig of niets mag kosten. Die tool moet uiteraard wel in staat zijn om logfiles van meerdere bronnen zoals het operating system, applicaties, databases en netwerkapparatuur te kunnen analyseren. De voornaamste reden dat ik naar deze tools ben gaan kijken is dat we zo’n log analyse tool nodig hadden voor een module van onze Hybrid Cloud Advanced Training. Bij het selecteren van de tool had ik een paar eisen, namelijk: 

Lees verder

Onderwerpen: Hybrid Cloud, Cloud Operations, Cloud Management

Cloud Disaster Recovery: Keep IT Simple!

Geschreven door Christian van Barneveld op 24-dec-2015 9:00:00

Hoeveel pakketten doe jij per seconde? Als je Bol.com heet dat kun je zeggen: 11 pakketten… per seconde!  We hoeven we ons niet meer af te vragen hoe succesvol online verkoop tegenwoordig is. Hoe wrang maar tegelijkertijd typerend dat het moederbedrijf van diverse bekende schoenenketens een dag later na het bericht van Bol.com uitstel van betaling aanvraagt en DA & V&D de dag erna! Inmiddels zijn deze ketens uit ons straatbeeld verdwenen. Het succes van online shops zoals Bol.com & Cool Blue hebben desastreuze gevolgen voor ‘offline winkels'. Naarmate steeds meer klanten op de online shops gaan vertrouwen, zo vlak voor de feestdagen, moet je alles wel erg goed geregeld hebben om het ook te kunnen leveren. 

Lees verder

Onderwerpen: Hybrid Cloud, Cloud Exit Strategie, Cloud Strategie, Disaster Recovery, Business Continuity

Wat is het nut van een hybrid cloud?

Geschreven door Michiel de van der Schueren op 10-sep-2015 11:17:04

In dit artikel wil ik nut en noodzaak van een hybrid cloud toelichten. Nuttig, omdat een hybrid cloud kan helpen bij het realiseren van business doelstellingen, innovatie kan versnellen en waarde kan creëren. Noodzakelijk, omdat het applicatie landschap vaak voortkomt uit de heritage van de organisatie, die zich niet zo makkelijk in één formaat laat duwen. Maar ik laat ook zien dat een hybrid cloud op haar beurt ons weer noodzaakt tot het nemen van maatregelen om de consumptie van cloud diensten onder controle te houden en de toegang tot die diensten slim te beveiligen.

Lees verder

Onderwerpen: Hybrid Cloud, Hybrid Cloud Training

Vijf argumenten om met een Enterprise PaaS platform uw Hybride Cloud te orkestreren.

Geschreven door Bart M. Veldhuis op 7-mei-2015 23:30:00

Eigen software ontwikkelen is één van de beste manieren om onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie en om nieuwe groei te realiseren. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je krijgt onherroepelijk te maken met de eeuwige rivaliteit tussen de business units die hun eigen software ontwikkelen en de centrale IT afdeling, die verantwoordelijk is voor het beschikbaar houden van productie platformen. Door ontwikkelaars via een self-service platform de mogelijkheid en vrijheid te geven om naar eigen inzicht applicatieomgevingen aan te maken en te configureren kunnen we dit probleem omzeilen en de organisatie flexibel houden. Door met een dergelijk Enterprise PaaS platform uw Hybride Cloud te orkestreren kunnen we bovendien gebruik maken van de ‘form & features’ van de diverse Public IaaS providers die het beste aansluiten bij de specifieke behoefte van de verschillende business units en ontstaat er een best-of-many-worlds.

Vanuit dat oogpunt bezien hebben we vijf argumenten om met een Enterprise PaaS platform uw Hybride Cloud te orkestreren voor u op een rijtje gezet:

Lees verder

Onderwerpen: Hybrid Cloud, Enterprise PaaS

Stappenplan voor het bouwen van een Hybrid Cloud

Geschreven door Bart M. Veldhuis op 23-apr-2015 20:31:00

Hoe bouw je een hybride cloud?

In een eerder artikel hebben we gelezen  hoe je de business case van een hybride cloud eruit ziet. In dit artikel gaan we verder in op de stappen die je moet nemen om een hybrid cloud te bouwen.

Lees verder

Onderwerpen: Hybrid Cloud