Our expert opinion on cloud.

Welke IaaS provider grijpt de kans?

Geschreven door Henk de Ruiter op 17-apr-2016 10:00:00

 Na jaren van traditionele outsourcing en hosting is de markt de laatste tijd overgenomen door de aanbieders van cloud diensten. Deze aanbieders vallen grofweg in 2 categorieën, te weten:

  1. Hyperscale cloud providers (zoals AWS, Microsoft en Google)
  2. Alle andere cloud providers

Het is duidelijk dat de eerste categorie met name voorziet in de hosting van cloud native applicaties, waarbij de onderliggende infrastructuur ondergeschikt is aan de applicatie en de beschikbaarheid niet noodzakelijkerwijs door de infrastructuur wordt verzorgt.

Met name binnen de tweede categorie is de markt nog duidelijk verdeeld. Wat ik hiermee bedoel is dat veel IaaS providers zoekende zijn naar hun bestaansrecht tussen het geweld van de allergrootste spelers. Daarnaast bestaat de markt uit System Integrators die vanuit hun traditionele rol als hosting provider een beweging richting cloud hebben gemaakt. Met name deze providers kunnen nog niet een volledige cloud experience bieden, zoals klanten dit gewend zijn van de Hyperscale aanbieders.

Maar er is goed nieuws voor veel van deze IaaS/SI providers!

Lees verder

Onderwerpen: Cloud Outsourcing, IaaS, Managed Cloud, Legacy applicaties

Waarom jouw offerte slecht is (en je dus niet gekozen wordt)

Geschreven door Bart M. Veldhuis op 13-jul-2015 12:07:00

Niet alleen aan de kant van de RFP-schrijvers valt er het nodige te verbeteren, ook aan de beantwoording schort nogal wat. Als begeleider van aanbestedingen zien we de nodige offertes van IT outsourcers voorbij komen. Wat maakt nou dat de ene offerte de inkt van het printen niet waard is en dat je op de andere al kwijlend je handtekening wilt zetten?

Lees verder

Onderwerpen: Cloud Outsourcing

7 veelgemaakte fouten bij outsourcing RFP’s

Geschreven door Christian van Barneveld op 30-jun-2015 16:05:56

Veel IT outsourcing projecten worden vooraf gegaan door een Request for Proposal (RFP) traject. Een RFP wordt gebruikt om nieuwe leverancier(s) te selecteren voor een bepaalde dienst of product. De laatste tijd kom ik dit vaak tegen bij de selectie van cloud diensten. Een RFP document wordt geschreven en gestuurd naar meerdere potentiele leveranciers. Het is de bedoeling dat leveranciers een gepast voorstel terug sturen op basis van de beschrijving in de RFP. Soms worden bedrijven die een RFP versturen geconfronteerd met een zeer lage respons of totaal onverwachte voorstellen.  Met als gevolg dat de voorstellen verkeerde oplossingen bevatten met te hoge kosten. 

In dit blog artikel geef ik 7 tips voor een succesvol RFP traject en hoe je veel gemaakte fouten kan voorkomen en kun je onderaan een voorbeeld RFP downloaden

Lees verder

Onderwerpen: Cloud Outsourcing