Our expert opinion on cloud.

Automation for IT-Ops

Posted by Eric Groot on 5-dec-2018 15:37:16

Serverless computing (Serverless Function PaaS – fPaaS) is populair aan het worden. Alle grote cloud service providers zoals AWS, Google, Azure en IBM bieden deze dienst. Gartner ziet serverless computing als een van de top trends van dit moment. 

Read More

Topics: Cloud Operations, Cloud Orchestration, machine learning, advanced analytics, Operations

Kom naar onze tweede Meetup over Cloud Brokering and Orchestration!

Posted by Koen van Schijndel on 25-feb-2016 17:19:17

Bent u in staat om een multi-cloudstrategie succesvol te managen en de voordelen ervan te benutten? Het recentelijk verschenen ‘State of the Cloud Report’ van Rightscale laat zien dat inmiddels ruim 80% van de door hen onderzochte Enterprises (> 1000 medewerkers) een multi-cloudstrategie nastreeft. Tegelijkertijd wordt het managen van multi-cloud door Rightscale als één van de vijf grootste challenges benoemd. Het concept ‘Cloud Brokering en Orchestration’ zou uitkomst moeten bieden, maar wat bedoelen we daar nou precies mee? En wat is de rol van de Managed Service Provider in dit verband? Of wordt de Cloud Broker & Orchestrator de nieuwe System Integrator van het Cloudtijdperk?

Read More

Topics: Cloud Brokerage, Cloud Orchestration

Waarom externe cloud service broker providers mislukken

Posted by Bart M. Veldhuis on 10-feb-2016 19:39:59

Terwijl de markt voor cloud service brokerage en en cloud orchestration in recordtempo groeit en de brokers en softwaretools als paddestoelen uit de grond schieten, gaan er initiatieven van het eerste uur alweer ten gronde: de investeerders achter de Deutsche Börse Cloud Exchange (DBCE) hebben besloten zich terug te trekken uit deze marktplaats voor cloudresources. Dit nieuws komt als een verrassing voor me. In de afgelopen jaren heb ik namelijk regelmatig contact gehad met de DBCE en daarbij kreeg ik de indruk dat ze de belangrijkste technologische obstakels overwonnen hadden en snel aan marktaandeel wonnen. We hebben toen samen geprobeerd om de eerste Nederlandse cloudprovider op de marktplaats aan te sluiten maar liepen daarbij nog tegen de technische obstakels aan.

Read More

Topics: Cloud Brokerage, Cloud Orchestration