Our expert opinion on cloud.

Enabling the As-a-Service World

Geschreven door Bart M. Veldhuis op 29-mei-2015 10:44:49
Volg mij op:

IDC_Cloud_Europe_Infographic_-_Header2Onderzoeksbureau IDC publiceert zojuist haar recentste onderzoek over de cloud markt in Europa in een heldere infographic.

De voorspellingen die ze doen zullen mijn cloud-ondernemende-vrienden als muziek in de oren klinken.  Zo voorspelt IDC een groei van de Europese public cloud markt met 26% (!) over de komende vier jaar. Hierbij is de SaaS markt de grote aanzuiger, waarvan IaaS en PaaS diensten profiteren. Zowel IaaS als SaaS maken daarbij een ruime verdubbeling ten opzichte van de meting in 2014.

IDC beredeneert verder waarom de PaaS markt plotseling zo’n vlucht neemt, namelijk doordat 50% van de ‘tactical users’ van cloud PaaS een strategisch onderdeel maken van het portfolio. Er zijn volgens IDC echter drie belangrijke factoren die de opkomst van PaaS nog wat hinderen:

  1.        Het is lastig om bestaande werkwijze aan te passen [voor de adoptie van PaaS]
  2.        Er zijn tekortkomingen in functionaliteit [op de PaaS platformen]
  3.        Het importeren van slechte kwaliteit bedrijfsdata [levert niet het gewenste resultaat]

De voordelen van PaaS zijn volgens IDC duidelijk:

  1.        Innovatie kan alleen mogelijk gemaakt worden met snelle software ontwikkeling
  2.        Het gebruik van Containers (zoals Docker) dwingt standaarden af in de [cloud] markt.

IDC heeft ook onderzocht hoe belangrijk klanten de ‘WAN-to-Cloud’ connectiviteit vinden, en daaruit blijkt dat naarmate organisaties meer investeren in cloud ze de connectiviteit steeds belangrijker vinden. Volgens IDC zijn het dan ook de clouds die de mogelijkheid bieden om WAN verbindingen te ontsluiten diegene die een grote vlucht gaan maken.

Al met al weer een zeer interessant onderzoek. Volg deze link naar de Infographic.

Onderwerpen: Enterprise PaaS